Petrokemija završila remont proizvodnih postrojenja

Priopćenje

Petrokemija je u petak izvijestila da je završila remont proizvodnih pogona, koji je stajao 90 milijuna kuna te da je pokretanje proizvodnje počelo postupno od 8. veljače.

Sukladno planiranim rokovima u Petrokemiji je završio remont proizvodnih pogona koji je obuhvatio postrojenja Amonijak, UREA, Prerada voda, Energana, Sumporna kiselina, DEE, PEPI, KAN 1, AN/KAN 2 i NPK 1″, navodi se u objavi te kompanije na ZSE.

“Tijekom remonta je na postrojenju Amonijak provedena veća investicija ugradnje novog predgrijača zraka za loženje primarnog reformera, vrijedna oko 22 milijuna kuna”, ističu iz Petrokemije.

Napominju da ukupni trošak remonta iznosi 90 milijuna kuna, pri čemu su izvedene i razvojne investicije vezane uz unapređenje energetske učinkovitosti tvornice.

“Pokretanje proizvodnje počelo je postepeno od 8. veljače pri čemu proizvodnja amonijevog nitrata neće krenuti dok se ne završe popravci na postrojenju AN/KAN 2 i cjelokupna procjena stanja postrojenja AN/KAN 2 vezano uz štete od potresa”, istaknuli su iz Petrokemije.

Remont je Petrokemija pokrenula 24. prosinca, prethodno ga ‘prebacivši’ zbog pandemije s lipnja na zadnji lanjski mjesec.

You may also like