Petrokemija završila remont i modernizaciju

Petrokemija je u utorak izvijestila kako je završen remont i modernizacija postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva, a remont je po obimu radova bio jedan od najvećih u posljednjih desetak godina.

Remont je, izvijestila je tvrtka, završen sukladno planovima te je pokrenut rad postrojenja Amonijak i Urea.

Ukupna vrijednost investicije je 110 milijuna kuna od čega je, uz sufinanciranje Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), 45 milijuna kuna uloženo u izgradnju novog visokotlačnog plinovoda koji sada opskrbljuje prirodnim plinom sva proizvodna postrojenja tvrtke.

Tijekom remonta, navodi se, na postrojenju Urea realizirana je i investicija “Mjera M7”, čime će se postići značajno poboljšanje ekološkog standarda u smislu smanjenja onečišćenja otpadnih voda.

Krajem srpnja Grupa Petrokemija objavila je da je u prvom polugodištu ove godine ostvarila 921 tisuću kuna dobiti, što je prva polugodišnja dobit te tvrtke od 2011. godine.

Ukupni prihodi Grupe ostvareni su u iznosu od 1,06 milijardi kuna i manji su za 19,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ukupni su rashodi, pak, iznosili 1,059 milijardi kuna i smanjeni su 20 posto.

U prvom je polugodištu proizvedeno 550 tisuća tona mineralnih gnojiva, što je pad od 5 posto prema istom razdoblju lani. Također je zabilježena i manja količinska prodaja mineralnih gnojiva, za 4,5 posto, a prosječne prodajne cijene su niže 16,7 posto.

You may also like