Petrokemija ostvarila 15 milijuna kuna dobiti

U prvom kvartalu
Petrokemija d.d. objavila je danas rezultate poslovanja za prvi kvartal 2020.

U prvom tromjesečju tvrtka je ostvarila neto dobit od 150 milijuna kuna, u odnosu na 22 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju prethodne godine. Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo tromjesečje iznosi 131 milijun kuna, u usporedbi s 56 milijuna kuna u prvom tromjesečju 2019. godine.

Pandemija COVID-19 u prvom kvartalu 2020. nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima, što je uz sposobnost kompanije da održava kontinuiranu proizvodnju rezultiralo visokom količinom proizvodnje i prodaje. Na poslovanje Petrokemije d.d. u prvom tromjesečju 2020. pozitivno su utjecale i implementirane mjere efikasnosti, kao i niže cijene prirodnog plina i naknada na emisije CO2.

Petrokemija d.d. pažljivo promatra razvoj situacije vezane uz COVID-19 i provodi sve preporuke HZJZ za očuvanje zdravlja i sigurnosti svojih radnika, te kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje Društva.

Postojeće stanje i struktura imovine i obveza Petrokemije, kao i sadašnja razina organiziranja i prilagodbe procesa odvijanja poslovnih aktivnosti u kriznim uvjetima, pokazuju sposobnost Društva za suočavanje s brojnim izazovima koje donosi sljedeće razdoblje.

You may also like