Home Energetika Petrokemija će PPD-u vratiti novac uz pomoć jamstva dionicama Jadrana

Petrokemija će PPD-u vratiti novac uz pomoć jamstva dionicama Jadrana

by Agencije

Petrokemija PPD-u duguje 200 mil. kn za prirodni plin. Mogla bi ga sanirati kreditom uz jamstvo dionica Jadrana koji je u državnom vlasništvu, piše Večernji list. 

Dionički udio države u crikveničkom Jadranu neće se prodavati, nego će biti zalog za zaduženje Petrokemije za vraćanje njezina duga od oko 200 milijuna kuna PPD-u, izjavio je u petak nakon sjednice Vlade tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić, dodajući da bi odluku o tome Vlada mogla donijeti idući tjedan.

Država je većinski vlasnik crikveničke hotelsko-turističke tvrtke Jadran, u kojoj ima oko 80 posto dionica i za koju je u zadnjih 15-ak godina više puta pokušavala naći model privatizacije ili prodaje. U međuvremenu je Jadran zbog velikih dugova završio u stečaju, koji je uspješno priveo kraju te počeo ulagati u obnovu nekoliko smještajnih objekta.

U javnosti se spominje da bi dionice Jadrana Vlada trebala dati kao jamstvo Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj za odobrenje hitnog kredita Petrokemiji, vrijednog 200 milijuna kuna, kojim bi se kutinskoj tvrtki omogućila sanacija duga dobavljačima prirodnog plina.

Related Posts