Home Hrvatska Petir: Ne bojim se Beljaka i njegova prijekog suda

Petir: Ne bojim se Beljaka i njegova prijekog suda

by Energypress.net

Nakon što je čelnik HSS-a Krešo Beljak odlučio suspendirati više od 100 članova stranke – neki od njih otvoreno su se pobunili. Svoje grijehe morat će objasniti stranačkim tijelima, a zatraženo je i da se tijekom postupka suzdrže od komentara u medijima. No oni to ne čine. Zašto – u Studiju 4 objasnila je europarlamentarka Marijana Petir.

Nije dobila službenu odluku o suspenziji pa još ne zna za što je se optužuje, osim onog što je čula u medijima. Gospodin Beljak je tako pokazao nedostatak kućnog odgoja i političke kulture, kazala je Marijana Petir. Ne bojim se Beljaka i njegovog prijekog suda, bojim se samo Boga i to Beljaku najviše smeta, dodala je. Nije joj jasno kako je to opstruirala stranku jer ni u što nije bila uključena. Smatra da su njegove optužbe besmislene jer je izborni neuspjeh isključivo njegova krivnja, piše HRT.

Komentirajući činjenicu da su dobili pet mandata (četiri više nego na prošlim izborima), Petir je kazala kako bi HSS imao pet mandata i da je išao u koaliciju s HDZ-om, ali bi danas bio u vlasti. Beljak mora objasniti članstvu zašto je zatajio da postoji i ponuda druge strane, poručila je Petir. Dodala je kako se Beljak u kampanji služio neprimjerenim riječnikom – vrijeđao žene i vjernike. Neizravno je poručila i kako je Zoran Milanović u pregovorima mudro odigrao i ‘nadigrao’ Beljaka.

Related Posts