Pence nije isključio opoziv Trumpa

CNN
Potpredsjednik Mike Pence nije isključio mogućnost pokretanja opoziva predsjednika Trumpa, po 25. amandmanu (nesposobnost za obavljanje funkcije), objavio je CNN, pozivajući se na izvore bliske potpredsjedniku Penceu.

Podsjetimo, Pence se konzultirao s Pentagonom o raspoređivanju Nacionalne garde, za vrijeme upada Trumpovih pristaša na Kapitol, te ih je oštro osudio. Više medija izvijestilo je kako će Mike Pence, za razliku od Trumpa, prisustvovati Bidenovoj inauguraciji 20. siječnja.

Demokrati traže Trumpov opoziv zbog poticanja svojih pristaša, koji su upali u zgradu Kongresa. Predsjednica Zastupničkog doma, demokratkinja Nancy Pelosi rekla je kako će demokrati pokrenuti proces opoziva Donalda Trumpa u kongresu idućeg tjedna, ako ranije opoziv ne pokrene Mike Pence.

CNN tvrdi, pozivajući se na svoje izvore, da je Trump ljutit na Pencea zbog navedenih postupaka i zbog sudjelovanja u potvrdi rezultata izbora u Kongresu (potpredsjednik presjeda sjednicom na kojoj se potvrđuju rezultati). Pence pak, piše CNN, smatra kako je potrebno “ostaviti na stolu” mogućnost aktiviranja 24. amandmana. U četvrtak su izvori bliski Penceu rekli da je “malo vjerojatno” da će Pence aktivirati 25. amandman.

You may also like

0 comments