Home Hrvatska Peđa Grbin prozvao vladu za nerad

Peđa Grbin prozvao vladu za nerad

by Agencije

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin upozorio je u petak da ističe rok za provedbu i implementaciju europske direktive koja bi trebala uvesti novi način spriječavanja i ograničavanja uporabe duhanskih proizvoda, a Vladu je optužio za “nered i nerad”.

“Danas ističe rok i od danas se ne mogu novi proizvodi stavljati na tržište, nego samo samo oni koji su proizvedeni do danas”, rekao je Grbin u Saboru nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba SDP-a. U vladajućoj koaliciji, tvrdi, vlada nerad i nered, što za posljedicu ima golemu štetu po hrvatsku ekonomiju. “Zbrojite se i počnite raditi jer ovo nanosti direktu štetu Hrvatskoj i hrvatskim proizvođačima. Nije da niste imali vremena pripremiti i implementirati zakon”, kazao je Grbin.

Vladajuće je optužio da, umjesto da brinu o svojim kolegama koji sjede u Vladi, a privatni interes su stavili ispred javnog, napadaju bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu. “Tvrdite da je kršio zakon, no nećete imati u vidu štetu koju činite Hrvatskoj”, rekao je.

Marija Ilić, koja je stanku zatražila u ime HSU-a, upozorila je da su zaposlenici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) pisali premijeru Tihomiru Oreškoviću žaleći se na ponašanje v.d ravnatelja HZMO-a Ive Bulaje koji, tvrde, nema kompetencija za tu funkciju.

HZMO je s Bulajom dotaknuto samo dno. “Shvaćamo da je glad za vlašću i funkcijama ogromna i da se mandati dijele po ključu, pa je tako HZMO dodijeljen HSP-u, ali zar je nemoguće da Domoljubna koalicija, HDZ i HSP nemaju boljeg kadra od sada instaliranog. Nismo očekivali najboljeg ekonomistu, najboljeg pravnika niti najboljeg stručnjaka iz bilo kojeg drugog područja, ali izbor v.d. ravnatelja na nivou je članka iz News bar-a ili vjerovali ili ne”, prepričavala je Ilić pismo. Zaposlenici, kaže, shvaćaju da “postoji američki san, ali način na koji je gospodin Bulaja vodi HZMO je američki san na balkanski način”, rekla je.

Related Posts