Peđa Grbin: Ništa još nije gotovo, nadamo se obratu danas kod Predsjednice

U Novom danu gostovao je Peđa Grbin iz SDP-a. Rekao je kako očekuje da će se nakon današnjih, posljednjih konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović “znati više”. “Danas su još jedne konzultacije, i moramo pričekati i vidjeti tko je uopće kandidat za mandatara, i uživa li potrebnu većinu u Saboru”, kaže Grbin i dodaje da se u normalnim zemljama već u noći izbora znaju kandidati.

Danas ćemo znati ime mandatara, ili slijede novi izbori “Meni je nevjerojatno da ni ja, ni vi, ni građani, nitko ne znamo barem tko su potencijalni kandidati za mandatara.”

O prekidanju MOST-a nezavisnih lista pregovora s SDP-ovom koalicijom Hrvatska raste smatra da je očito da nikada nisu htjeli Vladu s SDP-om. Navodne prijetnje i pozive za koje su Mostaši optužili SDP, a koji su navodno bili upućeno Mostovim zastupnicima, Grbin smatra “izlikom za jednokratnu uporabu”. “Prije svega bi imena tih osoba trebalo objaviti kako bi se utvrdila kaznena odgovornost. Dakle, ako je netko prijetio, da se tu osobu sankcionira i da se pokrenu i unutarstranački postupci”, rekao je Grbin na pitanje bi li Most trebao javno objaviti tko je i koga zvao iz SDP-u u MOST-u.

Na pitanje koji je bio cilj SDP-a u pregovorima, Grbin je rekao da je bio nastaviti raditi posao za koji smatraju da je dobar za napredovanje Hrvatske. “I spriječiti Tomislava Karamarka da dođe na vlast. Od HDZ-a u četiri godine nismo čuli ništa o tome kako bi vodili Hrvatsku da dođu na vlast, samo smo slušali o jamama, “’41.” i “91.”. Ne znam kako živjeti u zemlji u kojoj konce glavnih događanja povlači Karamarko?”, rekao je Grbin za N1. Zaključio je da građani prije 45 dana na izborima nisu očekivali niti dali glas za ovo o čemu se danas odlučuje.

You may also like

0 comments