Pavić otužuje uprave Novoga lista za krediten akrobacije. Nema planova s tim listom

Zagreb – Nakon što je u predstečajnoj nagodbi ostao bez većinskog udjela u Europapress Holdingu (vlasnik je postao odvjetnik Marijan Hanžeković) Ninoslav Pavić, čini se, nije odustao od medijskog carstva koje je nekad posjedovao.

Na pitanje sprema li tužbu protiv novog vlasnika temeljenu na navodnom, između njih dvojice, potpisanog građanskog ugovora koji mu je jamčio da će nakon što prođe predstečajna nagodba otkupom od Hanžekovića ponovno postati vlasnik EPH, neodređeno odgovara kako njegovi ‘poslovni, partnerski i drugi odnosi s Hanžekovićem ni približno nisu došli u završnu fazu. No za to ima vremena’, piše Tportal. Premda se u medijskim krugovima svojedobno spominjala mogućnost da preuzme Novi list, a priča se ponovno aktivirala kada je izgubio većinski udio u EPH, Pavić kaže kako planova s riječkom novinskom kućom nema.

‘Novi list velik je brend i jako dobra novina. Nitko tko se ozbiljno bavi izdavaštvom ne može biti ravnodušan prema njegovoj sudbini. Vlasničke i kreditne akrobacije umrtvile su njegov razvoj, osobito u digitalnoj sferi i eutanazirale izdavačke ambicije. Novi list to nije zaslužio. Slobodna Dalmacija primjer je za to kako se od propale tvrtke može napraviti stabilna i profitabilna kompanija, a istovremeno sačuvati radna mjesta i novinarsku nezavisnost. Pratim što se događa, ali planova nemam’, ističe Pavić.

Isto tako odbacuje spekulacije da je za svoj novi projekt, navodno tjednik, želio povući dio novinara iz zagrebačkog dopisništva Novog lista. No dodaje kako u novinarstvu ima planova jer je u tom poslu cijeli život, ali da će tek za nekoliko mjeseci kada se odmori znati što će dalje, piše Tportal.

You may also like