Paul Ryan: Zabrana ulaska muslimana u SAD protiv je nacionalnog interesa

Zabraniti muslimanima ulazak u SAD nije u nacionalnom interesu, rekao je u utorak predsjednik američkog Kongresa Paul Ryan izrazivši posve suprotno stajalište od republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji se zauzima za ograničenje ulaska u SAD muslimanskim imigrantima.

“Ne mislim da je zabrana ulaska muslimanima u nacionalnom interesu”, kazao je novinarima Ryan, najviši republikanski dužnosnik, dodajući da se pri ulasku u zemlju ljudi trebaju proći “strogi sigurnosni test” ali ne i “vjerski test”.

Donald Trump, kandidat Republikanske stranke za američke predsjedničke izbore, rekao je u ponedjeljak da je zadovoljan što je bio u pravu oko islamske radikalizacije, nakon najgore pucnjave u povijesti SAD-a u kojoj je na Floridi poginulo 50 osoba.

Milijarder, koji se založio za zabranu ulaska na američki teritorij svim muslimanima, zahvalio je na Twitteru ljudima koji mu “čestitaju što je bio u pravu vezano uz radikalni islamski terorizam”. “No, ne želim čestitke, želim oprez i strogoću. Moramo biti pametni!”, istaknuo je Trump.

On je također napao demokratsku suparnicu Hillary Clinton zbog njezine izjave u kojoj je zločin nazvala “terorističkim činom” i rekla da SAD mora “udvostručiti” napore da zaštiti svoje građane u zemlji i izvan nje. “Ako Hillary Clinton nakon ovakvog napada još uvijek ne može izgovoriti dvije riječi, “radikalni islamizam” trebala bi se povući iz utrke za predsjedničkog kandidata”, rekao je Trump.

You may also like