Panenić: Prioritet će biti daljnji razvoj energetike

Novi ministar gospodarstva Tomislav Panenić u ponedjeljak je, preuzimajući Ministarstvo od dosadašnjeg ministra Ivana Vrdoljaka, rekao da mu je glavni prioritet daljnji razvoj energetike.  

“Energetika je jedan od bitnih sektora koji se treba nastaviti. Na energetici je bio naglasak i mog prethodnika, i to je definitivno jedno od područja na kojem će se puno raditi”, izjavio je Panenić prilikom primopredaje dužnosti.  Kako je kazao, vodit će računa i o strateškim investicijama, prvenstveno oko stavljanja u funkciju neiskorištene hrvatske imovine. Nastojat će da se državna imovina kvalitetnije koristi, ali i da bude temeljem gospodarskog razvoja. “To će bit međuresorna suradnja, prioritet Vlade i u tom smjeru definitivno idemo”, rekao je Panenić.
Istaknuo je i kako će se truditi da njegovi suradnici, pomoćnici i zamjenici budu ljudi iz struke, da budu izabrani brzo i efikasno, odnosno da brzo počnu raditi u Ministarstvu.    Zahvalio je dosadašnjem ministru i njegovim suradnicima, naglasivši kako je dobio informacije o prioritetima kojima se dosad bavilo Ministarstvo gospodarstva.  Od Vrdoljaka i njegovih suradnika očekuje da  mu i idućih dana budu na raspolaganju kako bi dobio bolji uvid u problematiku.
Rekao je i da će nastaviti rad na tragu dosadašnjeg, dobrog rada Ministarstva gospodarstva te poboljšati sve što je interesu hrvatskog gospodarstva. Dosadašnji ministar Ivan Vrdoljak izjavio je da je novog ministra gospodarstva informirao o projektima na kojima se do sada radilo i poželio mu uspjeh u radu.

You may also like

0 comments