Paketi bombe u SAD-u rasistički motivirani

Američka policija objavila je u ponedjeljak da vjeruje kako bi eksplozije triju paketa-bombi u Austinu mogle biti rasistički motivirani zločini, pri čemu su dvije osobe poginule i nekoliko je ranjeno u posljednjih deset dana u glavnom gradu Teksasa.
Prvi paket-bomba je u ponedjeljak ujutro ubio jednog sedamnestogodišnjaka i ranio jednu ženu na istoj adresi gdje žive Afroamerikanci, navela je policija. Drugi paket-bomba eksplodirao je nešto kasnije kada ga je jedna 75-godišnja Hispanoamerikanka podigla ispred praga svojeg stana. Ona je teško ranjena i životno ugrožena, rekao je šef policije Austina na konferenciji za novinare. Ranije ostavljena bomba, 2. ožujka na ulazu u jednu drugu kuću u Austinu, gdje također žive Afroamerikanci ubila je jednog 39-godišnjaka, navela je policija.

“Tragovi koje smo našli na mjestu najnovije eksplozije, kao i tragovi nakon prve dvije eksplozije upućuju nas da se radi o povezanim događajima”, rekao je šef policije Brian Manley.

On je precizirao da se radi o vrlo jakim eksplozivnim napravama i pozvao je stanovnike tog studentskog grada da budu krajnje oprezni, ali da se ne prepuste panici.

Upozorio je stanovnike da ne diraju paket ako ga pronađu. Ranije u ponedjeljak, prije treće eksplozije, Manley je rekao da se u vezi prva dva paketa sumnja da se radi o rasističkim napadima.

You may also like

0 comments