Pada li vladajuća većina

Na potezu je Plenković
Uoči koalicijskog sastanka partneri koji će na njemu sudjelovati nisu bili previše raspoloženi za izjave novinarima. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da su sve opcije otvorene, a predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak da je na potezu premijer.

“Stav Hrvatske narodne stranke jasan je već duže vrijeme, idemo čuti koja će ponuda biti za rješenje ove situacije s učiteljima, na potezu je premijer.

Znam da mu nije lako, treba imati hrabrosti za donijeti neke odluke, ali tu smo da razgovaramo, rekao je kratko predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. “Razgovarat ćemo, vidjet ćemo kako razmišljaju naši partneri, ne samo HNS, nego i ostali. HDZ je jasno artikulirao svoju poziciju i vidjet ćemo”, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Danas će biti važan sastanak, a kakav će biti ishod, vidjet ćemo, ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći, mogu nagađati, a to ne bi bilo ozbiljno”, dodao je.

Istaknuo je da se proračun mora donijeti do 31. prosinca te da dotad ima vremena, ali da je Vlada to ranije željela napraviti kako bi se smanjile napetosti i mirno ušlo u predsjedničku kampanju. “Ali, evo, stvari se odvijaju na ovaj način”, rekao je Jandroković.

Upitan je li moguće da HNS ostane dio Vlade, a da ne glasa za proračun, Jandroković je rekao da mu je to teško zamisliti.

“‘Ajmo vidjeti kakav će danas biti sastanak, pa ćemo razgovarati o mogućnostima. Sve su opcije otvorene, svaka stranka ima svoje vizije. Kad završi sastanak, imat ćete sve informacije”, rekao je Jandroković.

You may also like