Pad dionica tehnološkog sektora spustio indekse

Oprezno trgovanje

Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi blago pali, što je ponajviše posljedica pada cijena dionica u tehnološkom sektoru, koji je pod pritiskom prodaje nakon snažnog rasta u prvom tromjesečju.

Pad indeksa uglavnom je posljedica pritiska na tehnološki sektor, koji je jučer oslabio drugi dan zaredom, u prosjeku za 0,5 posto.

Unatoč tome, taj je sektor i dalje najveći dobitnik u prvom tromjesečju. S&P indeks tehnološkog sektora u plusu je od početka godine više od 15 posto.

S druge strane, bankarski se sektor stabilizirao, nakon što je tjednima zbog propasti Silicon Valley banke bio pod pritiskom.

Na europskim su burzama u srijedu ujutro indeksi blago porasli, treći dan zaredom, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica u tehnološkom i bankarskom sektoru.

Na Zagrebačkoj se burzi i u srijedu očekuje oprezno trgovanje, kao i proteklih dana, pri čemu bi Crobex indeks mogao stagnirati, nakon dva dana blagog rasta.

Na većini azijskih burzi u srijedu se trguje oprezno, kao i na Wall Streetu dan prije, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta blago pala drugi dan zaredom.

Cijene su nafte, pak, blago porasle. Cijena barela na londonskom tržištu ojačala je jutros 0,23 posto, na 78,80 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 0,55 posto, na 73,60 dolara.

You may also like