P. Ćorić: Do sutra će biti gotova kadrovska križaljka

Vijeće za suradnju danas se ponovno sastaje zbog dogovora o imenovanju zamjenika i pomoćnika ministara. Pero Ćorić (glavni tajnik HSP AS) iz Domoljubne koalicije i član Vijeća za suradnju u HRT-ovoj emisiji Studio 4 najavio je da bi do sutrašnje sjednice vlade karovska križaljka trebala biti gotova.

Vlada bi se na sutrašnjoj sjednici mogla potpuno oformiti – trebali bi biti izabrani svi zamjenici i pomoćnici ministara. Na temelju dogovora dviju strana Domoljubna koalicija treba dobiti 15 zamjenika i 65 pomoćnika, a Most pet zamjenika i 25 pomoćnika.

Ćorić kaže kako sa svime doista kasne te će sutra biti poznati svi zamjenici i pomoćnici, barem što se njegove stranke tiče. Već danima, kaže, naglašava da vremena za taktiziranje nema. Kriterije i kvote smo vrlo jasno izdefinirali, danas ćemo završiti i s imenima. I tijekom noći ujutro sam imao sastanke, rekao sam vam “dobro jutro”, a meni je već mrak pao na oči, kazao je.

Još uvijek nisu podijeljene sve fotelje u ministarstvima, o prema najavama iz Vlade, do kraja ovog tjedna trebala bi biti poznata sva imena zamjenika i pomoćnika novih ministara. Čeka se sastanak Vijeća za suradnju MOST-a i Domoljubne koalicije. Kvote su navodno već određene, ali ne i imena zamjenika i pomoćnika. Imena novih pomoćnika i zamjenika mogli bismo, prema najavama, doznati na sljedećoj sjednici Vlade u srijedu.

Milijan Brkić, HDZ-ov koordinator, izjavio je prošlog tjedna da će sva imena biti poznata ovaj tjedan na sjednici Vlade. “Vijeće će savjetodavno predlagati potencijalne kandidate ministrima, a onda će ih ministri intervjuirati i nakon njih će odlučiti tko će biti njihovi suradnici u ministarstvima te to predočiti na sljedećoj sjednici Vlade. Bila je namjera da to parcijalno riješimo sutra, ali smo postigli suglasje da ne rješavamo parcijalno, nego da to bude jedno cjelovito rješenje na sljedećoj sjednici Vladi, a do tada ćemo odraditi sve predradnje, koordinacije, intervjue s kandidatima i s ministrima”, kazao je prošlu srijedu Brkić. Upravo je podjela fotelja bila još jedan okidač za nove nesuglasice među vladajućima.

Pero Ćorić iz HSP AS-a javno je kritizirao MOST, optužujući ih da o svemu raspravljaju satima. “Neki se prave veći katolici od pape. Ispada da smo mi neki trgovci bijelim robljem, a oni u Mostu moralna vertikala. Ne znam tko si daje to za pravo. Nije tu bilo nikakvih ucjena i popuštanja. U HSP AS-u radimo stvari na opušteniji način, ne umišljamo da smo mesije ili spasitelji, tu smo gdje jesmo, građani će nam dati povjerenje i mi ćemo ga iskoristiti. Jučer je bio dan D i da nije bilo dogovora, ja bih uzeo svoju torbu i ne bih se više vratio za pregovarački stol”, rekao je prošli tjedan Ćorić.

Njegove optužbe odbacio je MOST-ov koordinator Ivan Kovačić. “Nismo opstruirali ništa, idemo konstantno dalje, a to što se netko ne može dogovoriti o tome koja će mjesta podijeliti među sobom, to nije naš problem”, kazao je.

You may also like

0 comments