Ovo su četiri zahtjeva prosvjednika

S prosvjeda “Hrvatska može bolje” upućena su četiri zahtjeva prema Vladi, Saboru i političkoj eliti. Prvi je zahtjev da vjeruju obrazovnim radnicima, stručnjacima, njihovom znanju, poštenju i predanosti reformi. To je ujedno i zahtjev da im se dâ sloboda da posao naprave do kraja bez pritisaka, intervencija i cenzure.

Drugi zahtjev je da Sabor jednoglasno donese zaključak o podršci ovoj reformi, ekspertnom timu i ovom modelu. “Obranite ovu reformu, naše pravo na obrazovanje u 21. stoljeću! Odbacite zaključke saborskog odbora za obrazovanje, priliku za to imate već u petak!”, naveli su inicijatori protesta, piše N1.

Treći zahtjev je rezolucija o obrazovanju kao strateškom nacionalnom interesu koji će obvezati ovu i sve buduće vlade. Četvrti zahtjev upućen je Vladi i ministru da osiguraju novac i autonomiju za provedbu reforme. “Zaštitite obrazovanje od političkih i interesnih sabotaža ili odstupite!”, poručeno je sa pozornice, prije nego je još jednom otpjevana pjesma “Kad bi svi” i proglašen završetak skupa, s najavom da će se ponoviti ukoliko se reforma bude stopirala, ali i skandiranje da – Hrvatska može bolje.

You may also like