OTP banka kupila slovensku banku

Transakcija
] Francuska financijska skupina Societe Generale prodala je svoju slovensku podružnicu SKB banku mađarskoj banci OTP, potvrdili su u petak u francuskoj banci, a prenose slovenski mediji.
[/vc_row

Zamjenik glavnog direktora Societe Generale Group, Philippe Heim, kazao je da se radi o “strateškoj prodaji” njihove slovenske podružnice najvećoj mađarskoj banci, no da će Societe Generale uslugama s područja investicijskog i korporativnog bankarstva i dalje ostati prisutan na financijskim tržištima jugoistočne Europe, s kojih se zadnjih godina dijelom povukao, prodajući banke u svom vlasništvu upravo OTP-u.

Visina prodajne cijene nije objavljena. Kako je prenio mariborski dnevni list “Večer”, prodaju slovenske SKB banke mađarskoj banci OTP moraju još potvrditi regulatori, središnja slovenska banka i Europska centralna banka (ECB), što se očekuje idućih mjeseci.

SKB banka lani je prijavila 57,6 milijuna čiste dobiti te objavila da je prinos na kapital povećala s 11,7 na 16,6 posto. Banka ima 50-ak podružnica širom Slovenije i prisutna je u svim većim gradovima i naseljima.

You may also like

0 comments