Otmica u Istanbulu. Režirali je pripadnici turske ekstremne ljevice

Istanbul – Turski ljevičari oteli su u utorak tužitelja u Istanbulu i prijete da će ga ubiti, nakon čega su u sud upali specijalci, a policija evakuirala zgradu.

Revolucionarna fronta narodnog oslobođenja (DHKP-C) objavila je fotografiju tužitelja s pištoljem uperenim u glavu i najavila da će ga ubiti u 14.36 minuta po srednjoeuropskom vremenu, tri sata nakon što su upali u zgradu, ako se ne ispune njihovi zahtjevi. Taj tužitelj vodi istragu smrti 15-godišnjeg Berkina Elvana koji je umro nakon devetomjesečne kome u koju je upao nakon što je ozlijeđen u protuvladinim prosvjedima prošle godine.

DHKP-C je na internetskoj stranici objavio kako želi da policajac kojeg drže odgovornim za ubojstvo prizna zločin pred televizijskim kamerama, da se umiješanim policajcima sudi na “narodnim sudovima” i da se odbace optužnice protiv onih koji su sudjelovali na prosvjedima za Elvana. Premijer Ahmet Dauvatoglu susreo se sa sadašnjim i bivšim ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova u stožeru vladajuće stranke AK u Ankari kako bi razmotrili talačku krizu, rekli su dužnosnici. (Agencije)