Osumnjičeni za napad u Stockholmu priznaje da je počinio teroristički čin

Glavni osumnjičeni za napad kamionom u kojem su poginule četiri osobe u Stockholmu, Uzbekistanac Rahmat Akilov, “priznaje da je počinio teroristički čin”, izjavio je njegov odvjetnik u utorak pred sudom.

Rahmat “Akilov priznaje da je počinio teroristički čin i pristaje da ga se smjesti u pritvor”, kazao je Johan Eriksson, njegov službeni odvjetnik, na saslušanju u prisustvu klijenta u lisicama koji nije progovorio.

Muškarac je ušao pod pratnjom u dvoranu u podrumu štokholmskog suda u opsadnom stanju, uz brojne teško naoružane policajce i zatvorenim pristupom za promet, što predstavlja sigurnosne mjere neviđene za glavni grad Švedske.

Saslušanje je nastavljeno iza zatvorenih vrata na zahtjev tužiteljstva te su novinari zamoljeni da izađu i pričekaju odluku suda.

Rahmat Akilov, ilegalni radnik u dobi od 39 godina, osumnjičen je da je u petak popodne za volanom ukradena kamiona udario u dvadesetak pješaka na najprometnijoj trgovačkoj ulici u Stockholmu, usmrtivši četiri osobe te ranivši još petnaest.

You may also like