Oslobodimo doniranu hranu PDV-a!

Zagreb – Inicijativa traži od nadležnog ministarstva da oslobodi trgovine plaćanja PDV-a na hranu koju mogu donirati pučkim kuhinjama.

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde koji se obilježava danas, 20. veljače, novoosnovana građanska inicijativa za oslobođenje donirane hrane PDV-a poziva nadležne institucije, prvenstveno Ministarstvo financija i poljoprivrede, da pokrenu sveobuhvatnu reviziju zakonskih i ostalih relevantnih propisa kako bi se u što kraćem roku osigurali preduvjeti i poticajna atmosfera za doniranje hrane onima koji su trenutno u potrebi. Kako naglašavaju, ovo je prvi korak Inicijative s ciljem izgradnje šire društvene platforme za raspravu, poticanje i objedinjavanje pozitivnih društvenih inicijativa radi izgradnje istinskog društva socijalne pravde i solidarnosti.

“Želimo problematizirati postojeći sustav vrijednosti u Hrvatskoj koja je prema Ustavu socijalna država, ali su socijalno najugroženije kategorije stanovništva u praksi sustavno marginalizirane”, poručuju iz inicijative.

Uredništvo Energypressa poziva sve čitatelje neka se uključe u inicijativu. Saznajte kako na stranici inicijative.

 

You may also like