Home Energetika Orlean nabavio dva nova LNG tankera

Orlean nabavio dva nova LNG tankera

by Energypress.net

Povećanje flote i sigurnost opskrbe

‘Józef Piłsudski’ i ‘Ignacy Jan Paderewski’ dva su nova broda za prijevoz ukapljenog prirodnog plina (LNG) koji će se 2025. godine pridružiti floti poljske energetske skupine Orlen.

Zahvaljujući tim brodovima, koji se grade u korejskom brodogradilištu Hyundai Samho Heavy Industries, Orlenova flota imat će šest brodova, čime se jačaju logističke mogućnosti te energetske skupine u transportu LNG-ja, priopćila je poljska naftna i plinska tvrtka PGNiG (dio PKN Orlena).

“LNG je jedan od stupova nacionalnog sustava energetske sigurnosti. Orlen je u prošloj godini prihvatio 62 broda za prijevoz ukapljenog prirodnog plina na terminalu u Świnoujściu s ukupno približno 4,66 milijuna tona LNG-ja. To znači da smo iskoristili puni kapacitet LNG terminala Lech Kaczyński ili približno 6,2 milijarde kubičnih metara plina u ukapljenom stanju. Vlastita flota brodova za prijevoz plina učvršćuje našu poziciju na vrlo konkurentnom globalnom tržištu LNG-ja, jamčeći nam neovisnost u transportu tog energenta”, kaže Daniel Obajtek, predsjednik Uprave Orlena.

‘Józef Piłsudski’ i ‘Ignacy Jan Paderewski’ su peti i šesti od osam LNG brodova koji će biti dio Orlenove flote za prijevoz ukapljenog prirodnog plina. Kao i drugi brodovi izgrađeni za Orlen, kapacitet dva nova iznosit će približno 70 tisuća tona LNG-ja, prenosi Energetika-net.

Related Posts