Orešković se upisao u Knjigu žalosti u belgijskom veleposlanstvu

Hrvatski premijer Tihomir Orešković upisao se u četvrtak u Zagrebu u knjigu žalosti u znak sjećanja na žrtve terorističkih napada u Bruxellesu, otvorenu u rezidenciji belgijskog veleposlanika, koji je rekao da je dirnut potporom i sućuti hrvatskog naroda.

“U ime hrvatske vlade naša najdublja sućut belgijskom narodu i posebice obiteljima i prijateljima koji su izgubili svoje voljene. Naše su misli i molitve sa svima njima. Ovaj teroristički napad nije bio samo napad na belgijski narod nego na sve koji dijele zajedničke vrijednosti i načela. Mi ostajemo ujedinjeni i nećemo dopustiti terorizmu da uništi to što nam je drago””, napisao je Orešković.

Belgijski veleposlanik Philippe Benoit rekao novinarima da je “jako dirnut” brojnim porukama koje je veleposlanstvo primilo, izrazima sućuti i potpore hrvatskih dužnosnika i građana. “Jako smo dirnuti… i želio bih zahvaliti hrvatskim vlastima i hrvatskom narodu”, rekao je veleposlanik.

Terorističke napade izvršene u Bruxellesu u utorak, u kojima je, prema posljednjim podacima, ubijena 31 osoba, a oko 300 je ranjeno, nazvao je “užasnom tragedijom”. “Meta nisu samo Belgija i Bruxelles, Bruxelles je napadnut kao politički simbol i to je bio napad na Europu, napad na demokraciju, naše vrijednosti i naš način života”, istaknuo je Benoit. Najavio je da će u petak od 10 do 12 sati biti otvorena knjiga žalosti za građane u belgijskom veleposlanstvu u Zagrebu (Pantovčak 125b1).

You may also like