Home Ekonomija Orešković: Pregovore o INA-i vodit ću ja

Orešković: Pregovore o INA-i vodit ću ja

by Agencije

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković najavio je u četvrtak da Vlada neće prodati sve tvrtke koje su skinute s popisa strateških poduzeća, već će u Končaru prodati 25 posto (46 milijuna eura), u Sunačnom Hvaru udio za oko 17 milijuna eura, te oko 30 posto udjela u Croatia Osiguranju.

“To je 200 milijuna eura koje sam spomenuo. Druge firme nemamo namjeru prodati”, kazao je Orešković na konferenciji za novinare prije početka sjednice Vlade.

Istaknuo je kako vidi pozitivne signale iz Europske komisije o Vladinim reformama. “To će biti bolje za sve hrvatske građane, BDP, javni dug i deficit će pasti ispod tri posto. To će poslati pozitivne signale investitorima i hrvatskim poduzetnicima”, poručio je. Dodao je kako je Hrvatska u ožujku imala najveći rast industrijske proizvodnje u EU, pa očekuje da će nam rasti BDP i da ćemo smanjiti proračunski deficit ispod zadanih tri posto koje propisuje EU.

Vezano uz sporni ugovor supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem istaknuo je da će pričekati odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, istaknuvši kako osobno vjeruje da Karamarko nije napravio ništa protiv interesa Hrvatske.

Govoreći o Ini, rekao je kako će on formirati pregovarački tim oko te naftne kompanije. “Ina je strateška firma za Hrvatsku i tu ću se puno više uključiti u cijeli proces”, kazao je Orešković poručivši kako će se proces arbitraže s MOL-om nastaviti. Također je ustvrdio kako Vlada i dalje ima većinu u Hrvatskom saboru.

Related Posts