Home Hrvatska Orešković pozvao Karamarka i Petrova na ostavku

Orešković pozvao Karamarka i Petrova na ostavku

by Energypress.net

Premijer Tihomir Orešković održao je press konferenciju u Vladi RH.

Ne dajem ostavku, niti sam to planirao, započeo je premijer. “Dodao bih, hvala onima koji su jučer poslali poruku podrške. Rekao sam da sam tu za građane Hrvatske, i ostat ću. Sjednica je odgođena jer sam moramo na hitan sastanak s kolegama iz SOA-e (Sigurnosno-obavještajne agencije), ali o tome ne mogu previše govoriti. Sastanak je bio hitan.”

“Što se tiče kurikularne reforme – nikada nije bila upitna, ona se nastavlja”, poručio je nadalje Orešković. “Svima je jasno da je politička situacija počela ugrožavati nacionalne interese. Vidjelo se i to kod pokušaja plasiranja obveznica u Londonu. Ja sam odgodio prodaju”, rekao je. Smatra da uvjeti nisu bili povoljni za nas.

“Kao što znate, odnosi između Karamarka i Petrova i mene postali su prevelik teret za RH. Uložio sam napor da im se odnosi poprave, ali je to bilo nemoguće. Zbog toga pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti, kako bi Vlada mogla nastaviti reforme. Tako ćemo potvrditi stabilnost Vlade koja će ovu domovinu izvesti iz krize.”

Premijer ne želi nove izbore. “Vlada je već pokazala da smo pokrenuli kvalitetne reforme, imamo dobre temelje i ako možemo ovu političku situaciju srediti, ovo će biti sjajna godina za RH. Ovo će sada biti bitka za Hrvatsku i nadam se da će ljudi donositi odluke koje su u najboljem interesu Hrvatske, te da ćemo zajedno ići naprijed”, rekao je premijer i otišao. Nije odgovarao na novinarska pitanja.

Related Posts