Orešković: MMF je vrlo optimističan nakon sastanka

Premijer Tihomir Orešković danas se susreo s predstavnicima MMF-a kako bi im kako predstavio planove Vlade u vezi proračuna.

Orešković je kazao da će javnost znati detalje, nakon što porazgovara sa svojim sugovornicima. ‘Imali smo sat vremena zajedno, guverner i ministar Marić bili su zajedno s nama. Bio je to ugodan ručak. S njihove strane sam osjetio optimizam i da ćemo vrlo jasno komunicirati korake i promjene i poboljšati ekonomiju’, kazao je Orešković. ‘Ja sam ih vrlo otvoreno pitao za njihove ideje, a prezentirao sam im i svoje. Glavna je poruka bilo smanjenje duga, precizirali smo ciljeve za 2016., ali i spominjali ciljeve za 2017. godinu’, rekao je Orešković, a prenio N1.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ministar financija Zdravko Marić i guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić sastali su se s predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), novim šefom Misije MMF-a za Hrvatsku Khaledom Sakrom te bivšim šefom Misije Johannesom Wiegandom kako bi predstavili planove Vlade u vezi proračuna.

You may also like

0 comments