Orešković: Ja sam bio najbolje informiran o arbitraži

Za Večernji list intervju je dao bivši premijer Tihomir Orešković. Govorio je, između ostaloga, o odnosu prema slučaju INA-MOL, ali i o tome je li Karamarko bio u pravu glede arbitraže.

Rekao je kako se on najbolje informirao glede arbitraže, koja je, kaže, trebala ojačati pregovaračku poziciju Vlade s MOL-om, te je naglasio kako bi arbitraža možda imala drugi ishod da on nije bio smijenjen.

“Malo nakon što sam to sve javno objavio, pokrenuto je rušenje Vlade, a kao tehnički premijer nisam mogao izvršiti taj zadatak. Ovdje je država izgubila šest mjeseci. Po mom mišljenju nastavak arbitraže bio je važan zbog naše pregovaračke pozicije s MOL-om, a činjenica je da do tih pregovora nikad nije ni došlo jer je Vladi, nakon što sam to najavio, izglasano nepovjerenje. Je li to sve bila slučajnost ili nešto drugo, možemo samo nagađati. Nikad nećemo znati što je moglo biti da HDZ nije srušio svoju Vladu.”

O nacionalizaciji INA-e

“Ina jest strateška kompanija i razumijem ove reakcije sa željom da se Ina vrati u hrvatsko vlasništvo, ali mislim da nam ipak treba pravi strateški partner za dugoročni uspjeh kompanije”, piše Večernji list.

You may also like