Home Hrvatska Orepić o stanju sigurnosti nacije

Orepić o stanju sigurnosti nacije

by admin

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i glavni ravnatelj policije Marko Srdarević predstavili su pregled osnovnih sigurnosnih pokazatelja u protekloj godini – stanje na granici, migranti, učestale pljačke i razbojstva novčarskih institucija. Ministar je govorio o najavljenoj reformi policije.

Ministar Vlaho Orepić u uvodnom je izlaganju nabrojio prioritetne zadaće Ministarstva kako bi se povećala sigurnost građana te se adekvatno odgovorilo na buduće sigurnosne izazove. Najavio je jačanje operativnih kapaciteta i funkcionalnu reorganizaciju Ministarstva unutarnjih poslova koja će se, kazao je, definitivno dogoditi ove godine. “To podrazumijeva više ljudi u core biznisu policije, što podrazumijeva poboljšanje interventne sposobnosti policije i jačanje kapaciteta kriminalističke policije”, prenosi HRT.

Jedna od zadaća je i unaprijeđenje statusa policijskih djelatnika, naročito onih policajaca koji rade neposredni policijski posao i povećanje njihovih plaća. Orepić je najavio i vrlo skoro povećanje mjesta na kojima građani mogu zatražiti izdavanje dokumenata kako bi se raseretili uredi u Heinzlovoj i Petrinjskoj. “Vjerujem da je sugurnost posljedica načina života – poštovanja i uvažavanja drugih”, poručio je Orepić te dodao kako s tom porukom ide u BiH kako bi se suradnja dviju policija unaprijedila.

Related Posts