Home Hrvatska Orepić: Most je srušio klijentelizam

Orepić: Most je srušio klijentelizam

by Agencije

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i nositelj Mostova liste u I. izbornoj jedinici kazao je u četvrtak da je Most spreman za izbore i da se nada da će građani prepoznati Most kao snagu koja je srušila klijentelizam po cijenu odlaska s vlasti i da stoga traže povjerenje za novi mandat u kojem će „vratiti državu narodu“.

Vodeće stranke razvile su se paralelne strukture državi, u koje su uvučeni i branitelji, tako da postoji esdepeovska i hadazeovska država, ali nemamo domovinu, kazao je i dodao da treba sve potencijale staviti na “jedan kup za ono što nam treba”.

Most je prepoznao da je narod otišao dalje od političke elite, i politička elita koči razvoj Hrvatske, kazao je i dodao da su gospodarski problemi u Hrvatskoj puno manji od paralelnih struktura i nereda u državi.

Na pitanje kako će izgledati sraz s čelnim ljudima SDP-a i HDZ-a Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem, Orepić je kazao da oni nemaju kompetencije i iskustva stvaranja ove države.

Na svojim kostima imam doslovno iskustvo stvaranje ove države, sudjelovanja u Domovinskom ratu i nošenja sa svakodnevnim problemima s kojima se nose ljudi, oni ne mogu shvatiti ovo što govorim, kazao je.

Na pitanje novinara o aferi s snimkom susreta dijela branitelja s Narodnom koalicijom, kazao je da je dio branitelja tražio razgovor s Milanovićem i izigrao povjerenje koji im je pružio gospodin Milanović, a za njegovu retoriku je kazao da to nije način izražavanje jednog čovjeka koji sutra želi voditi ovu državu, ali, dodao je, to „njemu na dušu“.

Upozorio je da se to ne pripisuje svim braniteljima, jer se radi, kako je kazao, samo o ljudima koji zastupaju dio braniteljske populacije. Za Ministarstvo unutarnjih poslova rekao je da su u njemu pripremili kompletnu reorganizaciju, čime su napravili „reformu koja po obimu nije napravljena od osnutka RH“.

Tih šest ljudi koje je preuzelo Ministarstvo iz srca je radilo svoj posao, slomili smo kralješnicu klijentelističkoj Hrvatskoj, ali nismo imali vremena provesti reformu.mVjerujem da sam unio novinu u politički život RH, unio vrijednosti poput nepristranosti i odlučnosti, i ne bih se složio da je ovo najneuspješnija vlada. Ova vlada nije imala vremena provesti reforme i zato tražimo povjerenje da ih provedemo, kazao je Vlaho Orepić.

Related Posts