Home Hrvatska Orepić ima plan kako se riješiti ćirilice u Vukovaru

Orepić ima plan kako se riješiti ćirilice u Vukovaru

by Energypress.net

Ministar unutarnjih poslova tehničke Vlade Vlaho Orepić najprozivaniji je ministar iz kvote Mosta od vremena sukoba s HDZ-om do nedavnog postupanja policije na proslavi Oluje u Kninu te razrješenja ravnateljice Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD).

Na prošlim izborima nije bio na listi, u Vladu je ušao na osobnu preporuku Bože Petrova, ali na predstojećim izborima izlazi i pred birače. Izvanredni su izbori blizu, a time i kraj mandata ove Vlade.Večernji list (VL) donosi intervju s Orepićem.

Što biste istaknuli kao najbolje što ste napravili kao ministar unutarnjih poslova?”S obzirom na to koliko je vremena prošlo, zaista sam zadovoljan mandatom. Pripremili smo kompletnu reorganizaciju MUP-a, pokrenuli smo uvođenje reda u prebivališta, pri kraju je izrada standarda što je to hrvatski policajac kao zanimanje i koje su sposobnosti koje se vežu uz to. Puno je aktivniji vanjskopolitički angažman MUP-a kroz sudjelovanje u radu Vijeća ministara. Postali smo značajni i aktivni sudionici i kreatori vanjske politike Europske unije na ovim prostorima.”

Hoće li brisanje fiktivnih stanovnika Vukovara promijeniti etničku sliku, odnosno hoće li još biti zakonske obveze za postavljanje dvojezičnih ploča? “Svjedoci ste da me zadnjih desetak dana samozvana desnica optužuje da brišemo s popisa ljude iz Imotskog, Vrgorca, dakle u područjima gdje je glasačko tijelo HDZ-a. Nitko ne želi reći istinu, no ja mislim da već u ovom trenutku, izbrišu li se sva lažna prebivališta, srpska manjina u Vukovaru nema tih 30 posto. Ako je to jedino uporište za korištenje ćirilice u Vukovaru, nakon ovoga toga uporišta više neće biti. Srpska manjina manipulirala je s nelegalnim prebivalištima”, kazao je među ostalim Orepić za VL.

Related Posts