Opstala vladajuća koalicija

Glasovat će za
Nakon sastanka koalicije postalo je jasno da će i HNS-ovi ministri sutra biti na sjednici Vlade.

“Do 30.6. rastu koeficijenti u prosvjeti za dva posto. Nismo inzistirali da uredba mora biti donesena sutra prije proačuna, ali to je politički dogovor koji će biti javno obznanjen i predstavlj sindikatima s kojima se nastavlja dijalog”, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak po izlasku iz zgrade Vlade.

Zadovoljan je što će uz rast osnovice ići i dva posto povećanja koeficijenta učiteljima do lipnja 2020. Sada ide na sjednicu predsjedništva HNS-a. “Moj prijedlog će biti da prihvatimo prijedlog premijera i dođemo sutra na sjednicu Vlade”, rekao je.

Nakon završetka koalicijskog sastanka Branko Hrg izjavio je da će malo premijer zajedno s predstavnicima HNS-a razgovarati. “Ja mislim da će se naći rješenje i usuglašeno je da s ide gore s minimalnom plaćom”, rekao je.

Kaže da premijer nije dao nikakvu ponudu HNS-u. “Nije bila nikakva napeta atmosfera ni nikakvih disonantnih tonova”, rekao je i dodao kako s ežarko nada da će sutra na sjednici Vlade biti svi ministri.

Kažimir Varda iz MB 365 Stranke rada i solidarnosti rekao je: “Postigli smo potpuni konsenzus oko rebalansa proračuna. Nisu postigli konsenzus HDZ-a i HNS, a konzultacije će još trajati. Ocjenjujem da se ide u smjeru dogovora”, rekao je i pojasnio da je na stolu premijerova ponuda 2+2+2 i koeficijenti do lipnja. Misli da će HNS-ovi ministri doći sutra na sjednicu Vlade.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da je dobro da su razgovarali i tonovi bili smireni, te da se razgovor nastavlja u bilateralnom formatu. “Vjerujem da će HDZ i HNS doći do točke sporazuma”, rekao je.

You may also like

0 comments