Opala industrijska proizvodnja u Njemačkoj

Analiza Destatisa

Ukupna industrijska proizvodnja, koja se sastoji od proizvodnje u prerađivačkom, energetskom i građevinskom sektoru, pala je u veljači za 1,6% u odnosu na siječanj (kalendarski prilagođeni podaci), dok je tržišni konsenzus upućivao na rast od 1,1%

Njemačka industrijska proizvodnja pala je u veljači, zabilježivši izvedbu ispod tržišnih prognoza, priopćio je u petak statistički ured Destatis. Ukupna industrijska proizvodnja, koja se sastoji od proizvodnje u prerađivačkom, energetskom i građevinskom sektoru, pala je u veljači za 1,6% u odnosu na siječanj (kalendarski prilagođeni podaci), dok je tržišni konsenzus upućivao na rast od 1,1%. Destatis je uzlazno revidirao siječanjski pad industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini na 2,0% u odnosu na raniji pad od 2,5%.

U usporedbi s veljačom 2020. godine, mjesecom prije nego što su u Njemačkoj uvedena prva ograničenja zbog pandemije koronavirusa, proizvodnja je bila 6,4% niža prema sezonski i kalendarski prilagođenim podacima. Unutar industrije, proizvodnja kapitalnih dobara zabilježila je pad od 3,2%, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda 1,0%. S druge strane, proizvodnja robe široke potrošnje porasla je u veljači 0,2%. Danas je na rasporedu objava podataka maloprodaje u euro području za veljaču.

You may also like