Home Ekonomija Održano otvaranje ročišta stečaja nd tvrtkom Michaela Ljubasa

Održano otvaranje ročišta stečaja nd tvrtkom Michaela Ljubasa

by Agencije

Na Trgovačkom sudu u četvrtak je održano ročište o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad Portalom dnevno d.o.o., izdavačem istoimenog portala i tvrtkom kontroverznog poduzetnika Michaela Ljubasa.

Ljubasa je na ročištu rekao da je još krajem veljače plaćen utvrđen dug tvrtke od oko 615.000 kuna, ali i potvrdio da je tvrtka u novoj blokadi u iznosu od oko 8,3 milijuna kuna, te da je najveći vjerovnik Constans DK spreman otpisati dio duga i preuzeti vlasnički udio u Portalu dnevno d.o.o.

Ustvrdio je da Constans DK od Portala dnevno potražuje oko 8,15 milijuna kuna, a ostali vjerovnici oko 200.000 kuna te da se oni mogu naplatiti u redovnom priljevu te tvrtke u roku 30 do 60 dana. Po njegovim riječima, Portal dnevno d.o.o zapošljava 24 osobe i ostvario je od početka godine oko 2,7 milijuna kuna prihoda.

Po podacima u sudskom registru, najveći vjerovnik Portala dnevno, tvrtka Constans DK, registrirana je za poslovanje nekretninama, projektiranje i građenje, a direktor joj je Gordan Vojnić, ujedno i predsjednik uprave Elektroprometa, tvrtke koja se povezuje s Michaelom Ljubasom, koji je i predsjednik njezina Nadzornog odbora.

Ročište za otvaranje stečajnog postupka nad Portalom dnevno uslijedilo je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) za otvaranjem stečajnog postupka zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna. U rješenju Fine navodilo se da je Portal dnevno do sredine siječnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, te da prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ima devet zaposlenih.

Osim toga, navodi se da Portal dnevno ima otvorene račune i oročen novac u jednoj banci, te da osim navedenoga Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Portal dnevno d.o.o, tvrtka registrirana kao “dioničko društvo za javno informiranje”, osnovana je u travnju 2010., kada je i pokrenut istoimeni portal, temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao osnivač se navodi tvrtka Chic turizam. Direktor joj je kontroverzni poduzetnik Michael Ljubas koji se, osim za portal Dnevno.hr, navodi i kao vlasnik lista 7dnevno.

Ti su mediji u zadnjih nekoliko godina često prozivani zbog širenja govora mržnje, a Ljubas je bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača.

Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima Večernjeg lista i Business.hr-a, a njegovo se ime povezivalo i s napadom na predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca. Ljubas je krajem prošle godine bio je prostrijeljen u dosad nerazjašnjenoj pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

Related Posts