Održana konferencija o industriji transformatora

U Zagrebu predstavnici industrije

Međunarodna konferencija o održivosti u industriji transformatora održana je 20. i 21. listopada u zagrebačkom Hotelu Antunović. Sudionici iz cijelog svijeta su pratili konferenciju online, dok su vodeći eksperti iz područja energetike održali svoja predavanja uživo uz publiku. Multinacionalne kompanije kao što su Siemens Energy, Hitachi Energy, ThyssenKrupp, SGB-SMIT Group, Ergon, Terna, Končar i drugi bili su glavni pokrovitelji i partneri događaja.

Organizator konferencije je Transformers Magazine, najvažnija globalna publikacija u području energetskih transformatora te povezanih industrija, a koji je zapravo hrvatski brend, prisutan u 190 zemalja svijeta. Na temelju jednog od istraživanja časopisa, brojnim posjetiteljima predstavljene su značajne razlike u pristupu održivosti među dionicima u lancu vrijednosti te utjecaj tih razlika na cijelu industriju transformatora.

Ovogodišnja konferencija uslijedila je nakon znanstvenog istraživanja časopisa Transformers Magazine, provedenog prošle godine, koje je također pokrivalo aspekte održivosti. Rezultati istraživanja otkrili su da u cijelom lancu vrijednosti među različitim dionicima postoje značajne razlike u pogledima i prioritetima vezanim za održivost. Konferencija je započela izlaganjem predstavnika francuske elektroprivrede EDF, a nastavila se s desetinama predavanja drugih akademskih i poslovnih gostiju.

Posebno je zapažena ostala panel rasprava, s koje bi mogli iznijeti najvažniji zaključak da je potrebno odmah usklađeno djelovati razvojem kružnog gospodarstva, korištenjem zelene energije i uštedom resursa. Upravo je to glavni urednik i predsjedavajući konferencije dr. Mladen Banović, u svom govoru istaknuo kao smjerove u kojimu industrija treba napredovati. Ovakvi događaji potvrđuju ono što je već neko vrijeme primjetno, a to je činjenica kako je Republika Hrvatska postala relevantno mjesto za inicijative vezane za održivosti.

You may also like