Odjeci kavice u Vladi, Petrov tražio da sva trojica podnesu ostavke

Kako neslužbeno doznajemo, na kavi koju su s ciljem smanjenja tenzija – prema zamisli premijera – popili on te dva potpredsjednika Vlade, Petrov je iznio prijedlog rješenja kriza vlasti koja je paralizirala Hrvatsku.

Petrov je na tom sastanku predložio da sva trojica – on, Karamarko i premijer – napuste Vladu kako bi se riješila kriza vlasti, no Karamarko je tu ideju odmah odbio. Podsjetimo, nakon prestanka komuniciranja dvojice potpredsjednika Vlade premijer je odlučio pokušati smanjiti tenzije te je organizirrao susret ‘na kavi’. Nakon toga, u srijedu, iz Vlade je stiglo priopćenje:

“Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov složili su se da izvršna vlast neometano nastavi svoj rad, da svi ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici neovisno o stranačkoj pripadnosti odgovorno surađuju na svim započetim projektima. Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja surađivati korektno i punom radnom energijom.

U ovom trenutku pokazatelji rada na zajedničkim ciljevima su uspješni: Rast BDP-a, rast industrijske proizvodnje, smanjenje duga te provođenje Nacionalnog programa reformi.

Ostvarenje zajedničkih ciljeva oko kojih su postigli dogovor i ustrajnost u njihovu provođenju ostaju i dalje prioriteti ove Vlade”, navode u priopćenju.

No nakon toga, u četvrtak, situacija je ponovno kulminirala. Pojavile su se špekulacije – od strane medija bliskih HDZ-u – da premijer namjerava podnijeti ostavku, a nakon što je tog istog dana, bez objašnjenja, napustio Banske dvore odgodivši sjednicu Vlade.

Navode HDZ-ovog medija demantirali su naši izvori iz Vlade, no također su nam najavili da će premijer u petak javno prozvati svoja dva potpredsjednika i zaprijetiti im.

You may also like