Odjeci insiderskih informacija o političkim igrama u našoj naftnoj kompaniji

Zagreb – Kako su Energypress i Direktno javljali tijekom današnjega dana, intenziviralo se spašavanje kadrova druge po snazi stranke Kukuriku koalicije pred, prema anketama sve izgledniji, izborni fijakso te stranke. 

Kako u toj priči ima materijala za daljnje istraživanje tijekom dana potvrdio nam je dobar poznavatelj prilika u kompaniji. U kratkom razgovoru za Energypress rekao je “Priča o INA-i je mnogo ozbiljnija. Tzv. sukob oko nacionalnih interesa koji ministar Vrdoljak vodi  s MOL-om zapravo je platforma za uhljebljivanje HNS-ovaca na nižoj razini. Uprava je ovdje tek maska za takvo popunjavanje srednjega menagementa. Je li to pravi epilog priče o INA-i za koji se moralo pridobiti hrvatske članove uprave kompanije, ostaje za vidjeti” poručuje izvor blizak INA-i.

Liberalna je to stranka, kako se samodeklarira, koja se na platformi ekonomskog liberalizma zalaže za malu, ali učinkovitu javnu upravu sa druge strane, javna je tajna, ima veli broj svojih članova zaposlenih na političkim sinekurama ili sinekurama o kojima odlučuje politika. Od zatvorene sjednice Vlade RH (18. ožujka) na ovamo ovo je poprimilo sasvim nove razmjere. Kako smo danas pisali, ministar Ivan Vrdoljak, pokušava isposlovati odluku kojom će budućoj poziciji vezati ruke prilikom odlučivanja o hrvatskim članovima uprave INA-e te im pred, gotovo siguran izborni poraz, produžiti mandat za još četiri godine nebi li ih nagradio “za brzinu presvlačenja kaputa” kako nam je jutros izjavio jedan naftni konzultant. (Ivan Brodić)