Home Hrvatska Odgoda u podršci za zagrebački GUP?

Odgoda u podršci za zagrebački GUP?

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Večernji list [/vc_column][vc_column width=”2/3″]Skorašnja skupštinska rasprava o zagrebačkom Generalnom urbanističkom planu (GUP) unijela je novi nemir među zagrebačke HDZ-ovce, piše u utorak Večernji list.[/vc_column][/vc_row]

Neslužbene informacije govore kako je većina u Predsjedništvu zagrebačke organizacije protiv podrške GUP-u, a posluša li ih i Gradski odbor HDZ-a na sjednici sazvanoj za sutra, značilo bi to zaoštravanje u koaliciji na gradskoj razini, koje teško može proći bez posljedica po većinu Andreja Plenkovića u Saboru, navodi dnevnik. Iz vrha stranke uvjeravaju, međutim, kako nema nikakve drame ni opasnosti za koaliciju na nacionalnoj razini.

U petak je u Banskim dvorima održan sastanak s gradskim HDZ-ovcima na kojem je zaključeno da će se sastaviti detaljan izvještaj o GUP-u koji će se sutra predočiti Gradskom odboru HDZ-a. “U srijedu će biti poznata pozicija stranke, a do tada ćemo se još konzultirati”, poručuju iz Banskih dvora i naglašavaju da je “jedno suradnja na državnoj, a drugo na gradskoj razini”, piše dnevnik.

U Plenkovićevu krugu jučer nisu bili sigurni u to kakvu će odluku donijeti zagrebačka organizacija stranke, no neformalno poručuju – neka dečki iz Skupštine izvole prihvatiti odgovornost, ma što odlučili, donosi Večernji list.

Related Posts