Odbijen prijedlog za istražni zatvor Todoriću u novom postupku

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo jučer je predložilo sudu da osumnjičenom vlasniku Agrokora Ivici Todoriću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i u novom postupku koji je protiv njega pokrenut neposredno prije nove godine. Radi se o sumnji da je nezakonito dobio sredstva iz fonda Nexus.
Međutim, istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odbio je taj iznenadni prijedlog tužiteljstva, zaključivši da je protiv Todorića već na snazi pritvor u slučaju Agrokor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, te da nema potrebe da se on određuje po dvije osnove.

Pritvor će trajati dok tužiteljstvo ne ispita 16 svjedoka u tom slučaju, nakon čega mora biti ukinut, a time prestaje vrijediti i tjeralica, odnosno uhidbeni nalog.

Otud vjerojatno i potreba za dodatnim određivanjem pritvora i u slučaju Nexus.

 U međuvremenu, Ivica Todorić i dalje objavljuje tekstove na svom blogu. U najnovijem tvrdi da je izvanredni upravitelj Ante Ramljak prije desetak dana isplatio cjelokupni stari dug jednom od dobavljača – British American Tobaccu.

Također tvrdi da su, protuzakonito i na štetu ostalih, podmireni i svi stari dugovi Atlantic grupi. “Izgleda da se vodi takva politika kojom će jedna mala skupina ne samo naplatiti sve svoje dugove, nego i profitirati, a ogromna većina biti u vrlo lošoj poziciji te neće moći u potpunosti namiriti svoja potraživanja”, napisao je Todorić na svom blogu. (HRT)

You may also like

0 comments