Kako je izvijestio američki hidroenergetski portal ‘HydroWorld.com’, američko Ministarstvo energetike (US DoE) objavilo je svoju uobičajenu publikaciju pod nazivom ‘Izvješće o energetici i zapošljavanju u SAD-u’, u kojem se ističe da bi u području obnovljivih izvora u SAD-u u 2017. godini trebalo biti otvoreno čak 30 000 novih radnih mjesta.

Pri tome su, osim proizvodnje električne energije i goriva, pokrivena područja kao što su prijenos, trgovina i pohrana električne energije, energetska učinkovitost i vozila. Tako se procjenjuje da će se u području hidroenergije broj radnih mjesta u 2017. godini povećati za 7%, a u području energetske učinkovitosti za 9%. Isto tako, napominje se da se čak 800 000 od ukupno 1,9 mil. djelatnika u proizvodnji električne energije u SAD-u zapravo bavi niskougljičnom proizvodnjom električne energije, ali i da se 32% od ukupno 6,5 mil. zaposlenih u američkom graditeljstvu bavi projektima gradnje energetskih postrojenja ili energetskom učinkovitošću.

Dakako, valja se nadati da i ti podaci neće biti na neki način uklonjeni ili zanemareni, što bi bilo u skladu s novom američkom energetskom politikom.

Related Posts