Obnovljen pritisak u Sjevernom toku 1

Objavljeno u Danskoj

Danska energetska agencija objavila je danas da je Nord Stream AG izvijestio da je postignut stabilan tlak u oštećenom plinovodu Sjeverni tok 1 te da to ukazuje da je prestalo istjecanje prirodnog plina.

Prošli tjedan otkrivena su ukupno četiri curenja na plinovodima Sjeverni tok 1 i 2 u Baltičkom moru u blizini Danske i Švedske, izvijestio je Reuters.

Iako niti jedan od dvaju cjevovoda nije bio u upotrebi u vrijeme eksplozija, bili su ispunjeni plinom i od ponedjeljka su vidljivi mjehurići na površini Baltičkog mora. Jučer je objavljeno da plin više ne izlazi iz plinovoda Sjeverni tok 2.

Glasnogovornik plinskog diva Gazproma, koji je pod nadzorom Kremlja, izjavio je u petak kako je nakon eksplozije koja pogodile dva cjevovoda ispod Sjevernog mora iscurilo 800 milijuna prostornih metara prirodnoga plina, izvijestila je novinska agencija Tass.

Glasnogovornik Sergei Kuprijanov izjavio je preko video veze na sjednici Ujedinjenih naroda kako je količina ispuštenoga plina jednaka danskim tromjesečnim zalihama.

You may also like