Objavljeni troškovi obnavljanja ulica nakon mimohoda

Već tijekom noći s 4. na 5. kolovoza mjerodavne službe počele su s obnavljanjem prometnica oštećenih poslije mimohoda u Zagrebu, a ukupan trošak radova na cestama gradske vlasti procjenjuju na oko sedam milijuna kuna.

Voditelj podružnice “Zagrebačke ceste” Ante Todorić kazao je da će troškovi radova na Držićevoj ulici, koja ima tri trake dužine 1250 metara iznositi oko 2,5 milijuna kuna. Ukupni troškovi popravaka prometnica s pripadajućim popratnim elementima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom iznosit će oko sedam milijuna kuna, dodao je. “U Držićevoj ulici je postavljen nosivi sloj asfalta koji ojačavamo, šahte se betoniraju, a sljedeći korak je postavljanje gornjeg sloja što bi trebalo biti završeno do srijede. U sljedeća tri tjedna očekujemo da ćemo završiti radove na raskrižjima Ulice Grada Vukovara i Savske, te Slavonske avenije i Savske,” kazao je Todorić na konferenciji za medije u Držićevoj.

Dodaje da se odmah poslije mimohoda pristupilo sanajciji najoštećenijih dijelova prometnica. Poseban problem kod popravaka iziskuju zdrobljene šahte jer su tu radovi opsežniji, a beton se mora sušiti nekoliko dana, kazao je.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potvrdio je da je prije no što je krenuo za Knin na proslavu Oluje, posjetio radnike na cestama. Zbog popravaka Držićeva ulica će od Ulice Grada Vukovara do Mosta mladosti biti zatvorena do srijede 12. kolovoza, a popravci na ostalim dijelovima trase planirani su tijekom sljedeća tri tjedna. “Grad ubrzanim tempom sanira štete koje su nastale od gusjenica tenkova poslije veličanstvenog mimohoda, a planira se u što kraćem roku ceste dovesti u prvobitno stanje” rekao je Bandić.

Zahvalio se svima na pomoći oko mimohoda jer bi se, po njegovom mišljenju, sve teško moglo izvesti bez pomoći Zagreba. Na pitanje novinara što misli o situaciji s Imunološkim zavodom, kazao je kako je Zagreb spreman na partnerski odnos s Imunološkim zavodom i s Vladom. “Bit ću sretan kada ustanova profunkcionira kao što je odlučila Vlada, no ukoliko tako ne urade onda je Zagreb spreman to preuzeti. Grad je spreman pomoći poštenim djelatnicima i instituciji koja je stara 123 godine. To je nezamjenjiv brend prepoznatljiv po tome što je Hrvatska zemlja prva po broju transplatacija u svijetu, stoga je Imunološki u strateškom interesu i ove zemlje i ovoga grada”, rekao je.

You may also like