Obersnel: Vlada bi učinila više da je HDZ ostavio projekte

Predsjednik riječkoga SDP-a i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u petak je na konferenciji za medije ocijenio kako je aktualna vlada napravila mnogo dobroga, a da bi učinila i više da je zatekla pripremljenije projekte. Odgovarajući na HDZ-ove kritike mandata vlade Kukuriku koalicije, Obersnel je rekao da je HDZ bio na vlasti u državi prije toga osam godina te kako su mogli mnogo toga napraviti da su mogli ili znali. Ova je Vlada napravila mnogo dobroga a učinila bi i i više da je zatekla pripremljenije projekte, istaknuo je.

Obersnel se osvrnuo na HDZ-ove tvrdnje o padu BDP-a tijekom mandata ove Vlade, kazavši da je BDP počeo padati još u vrijeme HDZ-ove vlasti, 2008. godine. “Kritike sada izriču Tomislav Karamarko, Gordan Jandroković, Domagoj Ivan Milošević, Ivan Šuker i Željko Reiner koji su bili u HDZ-ovim vladama”, dodoa je Obersnel.

Ova Vlada, istaknuo je, restruktuirala je brodogradnju i osigurala opstanak brodogradnje, tijekom proteklog mandata su ugovoreni radovi na kontejnerskom terminalu na Zagrebačkoj obali u Rijeci vrijedni 70 milijuna eura, nastavljena je obnova flote Jadrolinije, završava se centralna zona za gospodarenje otpadom Marišćina, nastavila se izgradnja Sveučilišnog kampusa u Rijeci, rekao je Obersnel.

Na pitanje kakvu kampanju očekuje s obzirom na to da će se na kandidacijskoj listi za 8. izbornu jedinicu stranke Naprijed Hrvatska kao nezavisni kandidat naći Slavko Linić, Obersnel je odgovorio da Linića cijeni kao osobu i kao dojučerašnjeg stranačkog kolegu. “Žao mi je što ćemo kao jednog od konkurenta imati Linića, ali to je bio njegov odabir”, rekao je Obersnel. Istaknuo je da je cijela riječka gradska organizacija, osim pojedinačnih slučajeva, stala iza Linića, kad je izbacivan iz stranke, ali da su viša stranačka tijela donijela odluku kakvu jesu. Poštujemo odluke tijela stranke i nakon toga je ta priča za mene završena, rekao je.

Obersnel je izvijestio da su predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću predložili devetero članova iz riječke gradske organizacije za kandidacijsku listu u 8. izbornoj jedinici. Imamo dovoljno ljudi za predlaganje, ali nismo bili nezasitni, dodao je. Ova gradska organizacija, istaknuo je Obersnel, stalno bilježi uspjehe i pobjede na svim razinama izbora, a o konačnim imenima na listi odlučit će predsjednik stranke i Glavni odbor, rekao je.

Saborska zastupnica i riječka gradska vijećnica SDP-a Ana Komparić Devčić reagirala je na kritike HDZ-a da još nije izgrađena nova bolnica u Rijeci, istaknuvši da je u mandatu ove Vlade uloženou riječki KBC najviše do sada, i to iz Ministarstva zdravlja 70 milijuna kuna, iz Primorsko-goranske županije pet milijuna a iz Grada Rijeke 700.000 kuna, te je odobreno Vladino jamstvo za kreditiranje gradnje prve faze bolnice.

You may also like