Obama: Ne mislim da će me Donald Trump naslijediti

Američki predsjednik Barack Obama ne misli da će ga Donald Trump, koji ima najveću potporu od svih republikanskih predsjedničkih kandidata, naslijediti u siječnju 2017. u Bijeloj kući.

“Ne mislim da će biti predsjednik SAD-a”, ocijenio je Obama u intervjuu emitiranom u nedjelju u emisiji 60 Minutes na CBS-u. “Zna kako privući pozornost. Tipičan je lik iz reality showa. Na ovom početnom stadiju kampanje ne iznenađuje da privlači puno pozornosti”, kaže Obama. “Mislim da koristi nešto stvarno unutar republikanske stranke, postoji istinski protuimigrantski osjećaj kod znatnog dijela republikanaca koji glasuju na predizborima”, nastavlja on.

Demokratski predsjednik osudio je u brojnim prilikama zadnjih tjedana, ne imenujući ga, riječi republikanskog milijardera na tu temu. “Predvoditi ne znači puhati u plamen netolerancije pa se onda iznenaditi kad se vatra razbukta”, kazao je on. Na pitanje “kad biste se mogli ponovno kandidirati i kad biste se za to odlučili, vjerujete li da biste bili ponovno izabrani?”, Obama je odgovorio: “Da”.

You may also like