Novi uspjesi u istraživanju nafte na Sjevernom moru

Tijekom jučerašnjeg dana MOL grupa je izvijestila tržište kapitala kako je došla do prve nafte iz nalazišta Scolty&Crathes.

Dogodilo se to nešto više od godinu dana nakon što je odobreno ovo razvojno polje. Isporuka je ostvarena prije roka, a troškovi se planiraju na 15 dolara po barelu.  MOL-ov partner EnQuest drži 50 posto udjela na ovome polju. Bušenje odvijaju Sten, Techip I Petrofac. Polje ScoltyCrathes je jedino offshore polje u Sjeverom moru kojemu je Velika Britanija dala odobrenje za razvoj u 2015. Godini.

“Vrlo smo zadovoljni što smo potvrdili isporuku prve nafte sa razvojnog polja Scolty&Crathes u Sjevernom moru. Želim zahvaliti EnQuestu, operatoru I našem partner, kao I svim uključenima, zato što je to značejan uspjeh za projekt ove složenosti- Izvrsna izvedba provođena uz veliki trud I odličnu suradnju među svima. Osim toga, ovo je dobar primjer onoga što se može postići strategijom gospodarskog oporavka u praksi”, komentirao je dr. Berislav Gašo, izvršni dopredsjednik MOL Grupe

You may also like

0 comments