Novi premijer bit će Tihomir Orešković?

Tomislav Karamarko najavio je da će oko 16 sati biti predstavljen kandidat za premijera Domoljubne koalicije i Mosta. Na pitanje hoće li ta osoba biti nestranačka rekao je da će javnsot to sve doznati i misli da će biti lijep odjek kad prezentiraju tog kandidata.

Na pitanje je li kandidat za mandatara HDZ-ov prijedlog, Karamarko je rekao da su paralaleno zasjedala Nacionalna vijeća Mosta i HDZ-a i da ćemo vidjeti čiji je zasad anonimni kandidat bio. Rekao je i da imaju ljude koji će kvalitetno provoditi gospodarske programe, reforme i programe. Rekao je da bi danas mogli doći s više potpisa kod predsjednice jer sad su i drugi zastupnici pridružiti što je očekivano i normano.

Na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a vrh stranke informirao je članove o nestranačkom stručnjaku iz poslovnog svijeta kojeg predlažu za premijera u mogućoj vladi s Mostom. Prema neslužbenim informacijama, šef HDZ-a Tomislav Karamarko našao se jutros s Božom Petrovim, čelnikom Mosta i Most na stolu ima HDZ-ov prijedlog za mandatara. U HDZ-u sad čekaju da im Most odgovori pristaju li na tog nestranačkog premijera.

HDZ još nije otkrio tko je ta osoba, a iako se u kuloarima nagađalo da bi to mogao biti Damir Vanđelić iz Adrisa, Večernji list neslužbeno doznaje da je sada najizgledniji kandidat Tihomir Orešković, nekadašnji predsjednik Uprave Plive. Sve ovo događa se u hotelu Panorama gdje je uočena zanimljivost. Na istome katu u hotelu Panorama gdje su HDZ-ovci odlučivali o mandataru moguće vlade s Mostom bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i to u susjednoj dvorani. Bandić je sastančio s hotelijerom Anđelkom Lekom, predsjednikom uprave hotela Panorama, piše Večernji list.

Nešto prije 14 sati završila je sjednica Nacionalnog vijeća Mosta, nakon koje je novinarima, bez otkrivanja puno detalja, potvrđeno da je dogovoren nestranački mandatar za sastav nove Vlade. Izabrani zastupnik Mosta Tomislav Panenić u prolazu je novinarima potvrdio je da je “mandatar dogovoren”.  Na pitanje je li riječ o čelniku Mosta Boži Petrovu, zastupnik Juro Martinović tek je dobacio: “Nije. Nestranački je.” Izaslanstvo Mosta, po završetku sjednice, krenulo je prema hotelu Sheraton gdje bi se u 14,30 sati trebalo sastati s HDZ-ovom Domoljubnom koalicijom nakon čega su najavljene izjave za javnost.

You may also like

0 comments