Novi demantij o monetizaciji

Ministarstvo prometa i infrastrukture opovrgnulo je tvrdnje predstavnika inicijative ‘Ne damo naše autoceste’ Mijata Stanića da je propala monetizacija autocesta jer su, kako je rekao – investitori – povukli ponude. Demantirao ga je i Strabag.

Glasnogovornica Ministarstva prometa i infrastrukture Renata Ivanović potvrdila je za HRT da ni jedan ponuditelj nije odustao. Kako se doznaje iz tog ministarstva, ponude su zasad neobvezujuće i ponuđači ih mogu povući, ali to nisu učinili ni usmeno ni na drugi način.

I Strabag je potvrdio kako nije povukao svoju ponudu za koncesiju na hrvatske autoceste. ‘Aplicirali smo za koncesiju prije Božića i čekamo odgovor mjerodavnih, potvrdila je HRT-u Paula Rys iz odjela odnosa s javnošću Strabaga. Ostala dva ponuđača – investicijska banka Goldman Sachs i australska Macquarie grupa još su bez komentara.

Podsjetimo, nakon što je na svom Facebook profilu objavio da je monetizacija propala – Stanić je i u telefonskom razgovoru za HRT rekao da su ga iz više izvora ljudi zvali, prvo su me pitali je li mi poznato da koncesionari odustaju, odnosno da su svi koncesionari odustali. Međutim, kad me je nazvao jedan čovjek s kojim je imao kontakte i koji radi za investicijsku kuću koja je bila zainteresirana za investiranje u autoceste te mi čestitao jer se investitori povlače, onda sam to objavio na Facebooku kao informaciju, izjavio je.

HRT