Nove borbe i novi mrtvi u Ukrajini

Dvoje civila i ukrajinski vojnik smrtno su stradali u posljednja 24 sata na istoku Ukrajine, a u bombardiranju pobunjeničke regije Doneck oštećena je bolnica, po odvojenim informacijama što su ih u nedjelju objavili Kijev i pobunjenici.

U bombardiranju je u subotu navečer u regiji Kujbiševski u Donecku ubijen muškarac, a tijekom bombardiranja bolnice u istoj regiji ranjena je liječnica, rekli su za AFP pobunjenici. U gradu pod pobunjeničkom kontrolom Makijvki ,smještenom nekoliko kilometara istočno od Donecka, ranjen je muškarac. Jedan od separatističkih dužnosnika Eduard Basurin optužio je ukrajinsku vojsku da granatira Piski, grad u blizini zračne luke Doneck, “koristeći oružje kalibra 152 mm”.

Ukrajinska vojska izvijestila je da je tijekom separatističkih napada na mjesto Vodjane blizu zračne luke Doneck ubijen jedan civil, a više ih je ranjeno, optuživši pobunjenike da koriste topništvo od 152 i 122 mm, kao i tenk. “Jedan ukrajinski vjnik je ubijen, a swedmorica su ranjena u protekla 24 sata”, većinom na zapadnim rubovima Donecka, rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik Oleksandar Motuzjanik. “Stanje oko Donecka značajno se pogoršalo, a sukobi u području Piski-Avdijvka (nedaleko od zračne luke) traju praktički bez prestanka”, dodao je.

Povlačenje s crte bojišnice oružja kalibra većeg od 100 mm predviđeno je sporazumom iz Minska, potpisanim u veljači, ali po izvješćima OESS-ovih promatrača s mjesta događaja, nije nikad do kraja realizirano.

You may also like

0 comments