Nova zona slobodne trgovine Indije i zemalja ex SSSR-a

Indija planira stvaranje zone slobodne trgovine s Euroazijskom ekonomskom unijom, rekao je u ponedjeljak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.
Unija, koju vodi Rusija, a obuhvaća bivše sovjetske republike – Armeniju, Bjelorusiju, Kazahstan i Kirgistan – ima dogovore o slobodnoj trgovini s Egiptom i Vijetnamom.

“Početak pregovora o stvaranju zone slobodne trgovine Euroazijske ekonomske unije i Indije predviđen je za jesen”, rekao je Lavrov u komentarima koje je prenijela ruska agencija TASS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ugostio je u ponedjeljak indijskog premijera Narendru Modija i tijekom sastanka pohvalio gospodarske veze dviju zemalja.

“Prošle godine zabilježili smo znatan porast trgovine”, rekao je Putin Modiju na sastanku u Sočiju na jugu Rusije. Trgovina je porasla dodatnih 17 posto prvih nekoliko mjeseci ove godine, rekao je Putin, prema transkriptu Kremlja.

Rusija se usredotočila na jačanje gospodarskih veza s Azijom proteklih godina pošto su njezini odnosi sa Zapadom oslabjeli zbog sukoba s istočnom Ukrajinom.

You may also like

0 comments