Nova suradnja u području e mobilnosti

Priopćenje
Hrvatski Telekom (HT) i slovenska energetska tvrtka GEN-I potpisali su ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti, objavile su u srijedu dvije kompanije.

Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti HT-a, navodi se u priopćenju. Po podacima koji se iznose, GEN-I svojim korisnicima nudi punjenje na više od 200 stanica za punjenje u Sloveniji, a u suradnji s HT-om svoju uslugu šire i preko granica, na 150 novih stanica za punjenje.

Ističe se, naime, da je HT razvio paletu rješenja koja omogućavaju svakom vlasniku odnosno koncesionaru parkirnog mjesta priliku da dodatno komercijalizira svoje raspoložive parkirne površine, pružajući uslugu punjenja vozačima električnih vozila te je na taj način razvio mrežu više od 150 punionica za električna vozila u Hrvatskoj.

Korisnici GEN-I uslugu e-mobilnost jednostavno plaćaju u sklopu mjesečnog računa za električnu energiju, objašnjava se u priopćenju. Prenosi se i izjava voditelja projekta e-mobilnosti HT-a Dina Novosela, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom s GEN-I jer građanima regije dodatno približavaju elektromobilnost.

I Maša Švab, voditeljica područja e-mobilnosti tvrtke GEN-I, ističe kako su suradnjom s HT-om napravili zajednički korak naprijed u razvoju e-mobilnosti u regiji. Dvije kompanije također smatraju kako će “navedene integracije mnoge vlasnike električnih vozila iz Europe motivirati na višednevne posjete Hrvatskoj za koje se do sada nisu odlučili zbog nemogućnosti punjenja vlastitog električnog vozila”.

HT i GEN-I pozdravljaju ovu suradnju koja je u skladu sa strateškima usmjerenjima tvrtki, a to je korištenje najsuvremenijih tehnologija i rješenja, poput električnih vozila, čime se pruža poticaj stvaranju održivog i čišćeg okoliša kroz smanjuje emisije štetnih plinova, što pozitivno utječe na veću kvalitetu života, zaključuje se u priopćenju.

You may also like

0 comments