Nova stranka želi poništiti Brexit

Nova stranka na britanskoj političkoj sceni, inspirirana usponom na vlast francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, pokrenula je u ponedjeljak nacionalnu izbornu kampanju kojoj je cilj zaustaviti Brexit – izlazak zemlje iz Europske unije.
Stranka obnove, osnovana prošle godine po uzoru na Macronov pokret “En Marche” koji ga je doveo na vlast, priopćila je da će aktualizirati raspravu o Brexitu, ujedno optuživši glavne stranke da su izgubile dodir s biračima koji se osjećaju izdanim od političkih elita.

“Namjeravamo biti oštri prema Brexitu i oštri prema uzrocima koji su do njega doveli. Izvršit ćemo pritisak na zastupnike da razmotre pitanje nacionalnog interesa i vrate ostanak u Uniji ponovo na stol u glasovanju o konačnom sporazumu s EU-om”, kazao je glavni strateg stranke James Torrance.

Premijerka Theresa May, čija je stranka oko Brexita podijeljena, ima samo osam mjeseci da s EU-om sklopi sporazum o povlačenju, ali inzistira da će Britanija napustiti Uniju u 23 sata po GMT-u, 9. ožujka 2019.

You may also like

0 comments