Home Geopolitika Njemačka: Raste broj nestale djece izbjeglica

Njemačka: Raste broj nestale djece izbjeglica

by Petra Rajković

U saveznoj njemačkoj državi Brandenburg u porastu je broj nestale djece izbjeglica i migranata. U listu Welt, pozivajući se na podatke Ministarstva unutarnjih poslova Brandenburga, ističe se kako policija nema informacije o tome gdje se nalazi 206 djece.

Među nestalom djecom nalazi se 90 njih iz Afganistana, 30 iz Somalije i 25 iz Sirije, prenosi Anadolija.

U Bradenburgu je nestalo 138 djece u 2015. i šest u 2014. godini.

Federalni odjel za borbu protiv kriminala (BKA) prije tri mjeseca priopćio je kako je diljem Njemačke nestalo 9.002 djeteta migranata, od toga 918 njih je mlađe od 13 godina.

Nedavno je organizacija Refugee Youth Service objavila da ne može utvrditi gdje se nalazi trećina od 179 djece izbjeglica koje je pratila otkako su francuske vlasti srušile izbjeglički kamp “Džunglu” kod Calaisa u Francuskoj, gdje je živjelo gotovo 10.000 ljudi koji su pobjegli od ratova na Bliskom istoku i u Africi.

Djeca izbjeglica i migranata i ranije su nestajala nakon ulaska u Europu i bila razdvajana od roditelja, a organizacije i vlasti više puta su upozoravali kako je velika opasnost da nestala djeca postanu žrtve raznih oblika zlostavljanja, prenosi Al Jazeera Balkans.

Related Posts